Meisingsets intellektuelle harakiri

Kristian Meisingset har skrevet en kronikk med tittelen “Vi må elske Israel“.

Dette er Meisingsets intellektuelle harakiri.

Han legger for dagen en mangel på dømmekraft som er slående, og tilsynelatende en stor mangel på kunnskap. Eller villeder han? “jeg synes ikke det er sympatisk av bosetterne …” skriver han. Skal vi le eller gråte? Om det er sympatisk er underordnet minst to faktiske forhold – deres handlinger er ulovlige, og de er en del av Israels sionistiske prosjekt. Skal man lese Meisingset bokstavelig, er det slik at noen bosettere vimser mer eller mindre langt inn på Vestbredden og bygger litt her og litt der. Realiteten er at de er plassert der som sionismens frontsoldater, to alter the facts on the ground.

 
Det vil føre alt for langt å nyansere alt Meisingset skriver her, derfor skal jeg fremføre et annet budskap: uten at Meisingset er klar over det, viser han frem den eneste veien til fred i Israel: oppgi det sionistiske prosjektet og gjøre Israel til en stat for alle sine borgere. Skrive en grunnlov som sikrer like rettigheter uavhengig av religion. Gi like mye penger til palestinske som til jødiske landsbyer. La palestinerene bygge hus. Avskaffe law of return. Avskaffe landlovgivningen som lar “ubrukt” land tilfalle staten. Reformere ILA, og legge ned JNF. Åpne bosetningene for ikke-jøder. Rive muren. Gjøre Jerusalem til hovedstad i en ny stat der jøde og muslim lever og tilber side om side. Rive muren i menneskenes hoder. Åpne IDF for arabere. La palestinere med Israelsk pass reise inn i Israel. La jøde gifte seg med muslim, kristen, hedning, katolikk og buddhist. La folk kjøre bil på sabbaten om de vil.
 
DA skal jeg elske Israel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s